אני אישית לא אוהבת את מאפה הפילו שאפשר לקנות היום בסופר. זה תמיד יוצא יבש ולא אכיל. אבל למה שלא נכין מאפה פילו מושקע בבית? מאפה פילו עם גבינות הוא מאפה שמכינים תוך דקות אחדות וזו מנה מצויינת לארוחת בוקר לצד הקפה והן אחת המנות האהובות על הילדים שלי.
מצרכים:
רבע כוס שמן קנולה
גבינת סקי 5% - 400 גרם
2 כפות קמח לבן
חצי כוס צימוקים בהירים
כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
חצי חבילה של בצק פילו מוכן
אופן הכנה:
1. דאגו להפשיר את הבצק לילה קודם (פשוט העבירו אותו למקרר למשך הלילה).
2. מוציאים את הבצק מהמקרר וחותכים לחצי את לאורכו (עדיף לא להחזיר את הבצק למקפיא שוב אלא להכין מאפה אחר)
3. מורחים על הבצק בשמן ומניחים בצד.
4. בנתיים מכינים את המלית: מערבבים יחד את הגבינה, קמח, 2 כפות סוכר וצימוקים.
5. חותכים את בצק הפילו לריבועים, ובאמצע כל ריבוע מניחים כף מהמלית ומקפלים למשולש.
6. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות, עד שהבצק מזהיב.
7. בזמן שהמאפה בתנור מכינים סירופ סוכר: מרתיחים את הסוכר הנותר עם חצי כוס מים ומיץ הלימון, ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
8. כשהמאפים מוכנים הוציאו אותם מהתנור וטפטפו עליהם מעט סירופ סוכר.
ניתן להגיש חם או קר.
/ / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / /
פוליסמן אולגה